Duurzaamheid bij STBN: Een stap naar een groenere toekomst

Een reis zonder eindbestemming maar mét ambitieuze doelstellingen. Dat is ons duurzaamheidsbeleid.

Door onze inspanningen om zowel intern als extern de geboortezorg te verduurzamen willen wij een actieve rol innemen in het bevorderen van duurzaamheid en het creëren van een leefbare planeet voor toekomstige generaties. Dat vinden we belangrijk, want juist binnen onze sector worden de kinderen geboren die het meest (en steeds meer) van klimaatverandering zullen ervaren. 

Wij zijn ons bewust van onze eigen verantwoordelijkheid en nemen stappen om duurzaamheid te integreren in de kernactiviteiten van STBN. Dit hebben we onderstreept door de Green Deal Duurzame Zorg  te ondertekenen. De activiteiten die wij ondernemen, moeten dan ook minimaal leiden tot het behalen van de doelen uit de Green Deal Duurzame Zorg. 

Hoe dragen wij bij aan een groenere wereld?  

  • Duurzame bedrijfsvoering. Verduurzamen van ons bedrijf als integraal onderdeel van bedrijfsbeslissingen en activiteiten. Elk aspect van de bedrijfsvoering wordt zorgvuldig overwogen om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Per onderdeel bedenken we duurzame oplossingen: van het verminderen van energieverbruik tot het gebruik van duurzame materialen en producten. Om dit binnen de bedrijven extra handen en voeten te geven worden interne Green Teams opgericht.  

  • Milieuvriendelijke producten en diensten. We streven ernaar om zoveel mogelijk gebruik te maken van milieuvriendelijke en lokale diensten en middelen zodat ook de diensten die wij leveren zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Zo nemen wij bijvoorbeeld de inkoop onder de loep.

  • Innovatie en duurzaamheid. We zijn alert op innovaties die de geboortezorg kunnen verduurzamen. Zoals lachgas gebruik met een mobiele destructie unit. Hierover is een aparte casus op onze website te lezen (link). 

  • Duurzame samenwerking. We geloven in de kracht van samenwerking. Op heel veel facetten binnen de geboortezorg en zo ook op het gebied van duurzaamheid. Door kennis en middelen te bundelen kunnen we samen een grotere impact maken.

  • Toekomstbestendige organisatie van de geboortezorg. Wij zetten ons in voor een toekomstbestendige organisatie van de geboortezorg en werken dan ook aan verschillende vraagstukken die hieraan bijdragen, zoals de capaciteitstekorten in onze sector, het oprichten van geboortecentra en het verbeteren van samenwerking.

  • Ondersteunen organisaties en professionals in de geboortezorg bij hun duurzame reis. Wij bieden o.a. workshops zodat anderen aan de slag kunnen met verduurzaming. Daarnaast kunnen we een op maat gemaakt aanbod bieden naar gelang de vraag, denk hierbij aan het begeleiden van verduurzamingstrajecten.

  • Transparantie en verantwoording. Hoewel wij alles zo duurzaam mogelijk willen doen, zijn we ons ervan bewust dat het een proces is en we niet alles in één keer perfect kunnen doen. Over dat wat we doen willen we zo transparant mogelijk zijn.  

Met vastberadenheid en toewijding zetten we elke dag een stap voorwaarts naar een duurzamere toekomst voor iedereen.


Wil je samenwerken­? Neem contact met ons op. Samen maken we het verschil.

Volgende
Volgende

Eendaagse training psychische stoornissen bij zwangere en pas bevallen vrouwen