Eendaagse training psychische stoornissen bij zwangere en pas bevallen vrouwen

7 maart in Amsterdam, meld je nu aan

Is het niet normaal dat je je als kraamvrouw angstig en onzeker voelt? Om hier antwoord op te geven heeft Merith samen met Marja Rexwinkel, kinder- en jeugdpsychotherapeut en IMH specialist en Romy Damhuis, gz-psycholoog een reader geschreven. Deze reader wordt als onderdeel gebruikt van een ééndaagse training voor professionals in de geboortezorg en kan ook dienen als naslagwerk.

Doel van de training is het herkennen van psychische stoornissen, het verbreden van het normaal en aansluiten bij zwangeren, pas bevallen vrouwen en hun partners. Je gaat daarnaast naar huis met meer kennis van motiverende gespreksvoering.

Opzet van de training:

  • Theorie: uitleg over diverse groepen kwetsbare vrouwen en hun partner, bespreken van diverse psychische stoornissen aan het hand van casuïstiek en uitleg over motiverende gespreksvoering

  • Het verbreden van het normaal door oefening in het bewust worden van eigen normen en waarden Bespreken van verschillen tussen psychische stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen

  • Oefenen met aansluiten bij cliënt met behulp van de vier vragen van Van Oss en oefenen met motiverende gespreksvoering.

  • Bespreken van ethische dilemma’

Meer informatie:
Folder eendaagse training herkennen en erkennen van psychische stoornissen bij zwangeren en pas bevallen vrouwen

Vorige
Vorige

Duurzaamheid bij STBN: Een stap naar een groenere toekomst

Volgende
Volgende

Het nieuwe Bevalhart in Utrecht: een geniaal concept?